Tervetuloa! Kirjaudu sisään tai luo tili
EtusivuToivelistaKassa
Ostoskori - 0,00 €

Ostoskori on tyhjä

Palaa edelliselle sivulle

Ainutlaatuinen korealainen vihreä tee

Ainutlaatuinen korealainen vihreä tee

Kiinan ja Japanin lisäksi Korea on yksi niistä maista, joissa alettiin ensimmäisenä juomaan teetä. Siksi Koreaan onkin kehittynyt täysin omanlaisensa teekulttuuri.

Koreassa on kehitetty aivan ainutlaatuisia teelaatuja, joita ei valmisteta missään muualla maailmassa. Eniten maassa kasvatetaan kuitenkin vihreää teetä.

Koreassa teetä kasvatetaan usein vuorilla tai laaksoissa.

Vuorten ja laaksojen tee

Kiinassa ja Koreassa viljellään paljon teetä vuorilla. Vuoria pidetään pyhinä paikkoina, mutta lisäksi niiden viileä ilmasto tuottaa laadukasta teetä. Myös varjoisat laaksot sopivat hyvin teen viljelyyn.

Kylmien talvien vuoksi vain eteläisessä Koreassa voidaan viljellä teetä.

Erityisesti Jiri-vuorten rinteillä on kasvatetu pitkään teetä.Luonnollisuutta arvostetaan Koreassa, ja monet teeviljelmät kasvavat joko villinä tai "puolivillinä" eli vain vähän hoidettuna. Markkinoilla onkin runsaasti edullista korealaista villiteetä.

Jiri-vuorten Hwagae-laaksossa kasvatettu tee on erityisen arvostettua ja laadukasta.

Laadukkain vihreä tee poimitaan aikaisin keväällä.

Varpusen kieli -teetä

Aivan kuten Kiinassa tai Japanissa, myös Koreassa paras vihreä tee valmistetaan ensimmäisenä keväällä poimituista lehdistä.

Ennen 20.4. poimittu korkealaatuisin tee tunnetaan nimellä ujeon tai woojeonja tarkoittaa "ennen sadetta" poimittua. Tähän poimitaan vain "varpusen kieliksi" kutsutut pienet teesilmut.

Seuraava poimintakausi päättyy 6.5. ja tällöin poimittua teetä kutsutaan nimellä sejak. Tähän poimitaan silmu ja seuraava nuori lehti.

Kolmannen poiminnan jungjak-tee poimitaan noin 20.5. ja siihen poimitaan kaksi nuorta lehteä.

Daejak-tee valmistetaan suuremmista ja vanhemmista lehdistä, jotka poimitaan noin 21.6.

Korean teekulttuuri on ottanut vaikutteita Kiinasta ja Japanista, mutta siinä on myös täysin omalaatuisia piirteitä.

Paahdettu, höyrytetty ja keitetty

Korealainen tapa valmistaa teetä on jotain kiinalaisen ja japanilaisen teenvalmistuksen väliltä, mutta siinä on myös täysin ainutlaatuisia piirteitä.

Joskus vihreää teetä valmistetaan japanilaiseen tapaan höyryttämällä. Tämä tekee teestä raikasta ja antaa merellisiä vivahteita.

Useammin teelehdet paahdetaan pannulla kiinalaiseen tapaan.

Eräs ainutlaatuinen korealainen vihreä tee valmistetaan kastamalla teelehdet kiehuvaan veteen paahtamisen tai höyryttämisen sijaan.

Korealaisen vihreän teen annetaan levätä perinteisillä lämmitetyillä lattioilla ennen kuivaamista. Tämä antaa niille pehmeän maun.

Ei vastaavia tuotteita.