Tervetuloa! Kirjaudu sisään tai luo tili
EtusivuToivelistaKassa
Ostoskori - 0,00 €

Ostoskori on tyhjä

Palaa edelliselle sivulle

Matchan valmistaminen

Matchan valmistaminen

matcha ohje valmistus teseremonia

Matcha on hienoksi jauhettua japanilaista vihreää teetä, jota käytetään teeseremoniassa. Näin haudutat helposti kulhollisen maistuvaa matchaa.

Matchan valmistamiseksi kaksi välinettä on lähes välttämättömiä; tarpeeksi iso kuppi/malja/kulho ja chasen eli bambuvispilä. Alla on esitelty kaksi perinteistä tapaa valmistaa matchaa.

Matcha ohje #1

1. Esilämmitä kulho kuumalla vedellä ja kaada vesi pois.

2. Mittaa n. puoli teelusikallista matchaa tai 2 perinteistä bambumitallista kulhoon. Jos omistat hienon siivilän voit siivilöidä teejauheen paakkujen välttämiseksi.

3. Kaada n. 75ml 80C-95C asteista vettä hitaasti kulhoon.Sekoita matcha bambuvispilällä.

4. Koita käyttää nopeita ranneliikkeitä ja liikuttaa vispilää siksakkimaisesti. Vältä koskettamasta pohjaa vispilällä, sillä harjakset voivat taipua tai murtua.Sekoittaminen kestää noin 30s-1min. Valmista matchaa peittää tiheä ja kaunis teevaahto.

Matcha ohje #2

1. Esilämmitä kulho kuumalla vedellä ja kaada vesi pois.

2. Mittaa n. puoli teelusikallista matchaa tai 2 perinteistä bambumitallista kulhoon.

3. Lisää pieni määrä kylmää vettä ja sekoita matcha paksuksi tahnaksi. Tämä auttaa poistamaan paakkuja.

4. Lisää n. 75ml 80C-95C asteista vettä hitaasti kulhoon.

5. Sekoita matcha bambuvispilällä. Koita käyttää nopeita ranneliikkeitä ja liikuttaa vispilää siksakkimaisesti. Vältä koskettamasta pohjaa vispilällä, sillä harjakset voivat taipua tai murtua. Sekoittaminen kestää noin 30s-1min. Valmista matchaa peittää tiheä ja kaunis teevaahto.

Aseta laskeva suunta

Taulukko Luettelo

/ sivu
Aseta laskeva suunta

Taulukko Luettelo

/ sivu