Tervetuloa! Kirjaudu sisään tai luo tili
EtusivuToivelistaKassa
Ostoskori - 0,00 €

Ostoskori on tyhjä

Palaa edelliselle sivulle

Menghai Dayi 0562 puerh kakku 2017 (shu) - näyte 25 g

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

4,90 €
Tuotenumero: 2166

Saatavuus: Varastossa

Vain 4 jäljellä

Yleiskuvaus

Kuuluisan Menghai-teetehtaan kypsytetty shu-puerh vuodelta 2017. Ryhdikäs, paksu ja makea tee herkullisilla kuivattujen hedelmien ja mausteiden sävyillä.

Lisää toivelistalle
Lisää vertailuun

Kuvaus

Kuuluisan Menghai-teetehtaan shu puerh -teekakku vuodelta 2017. Maultaan ryhdikäs, paksu ja makea, tumman puun, luumun ja kuivattujen hedelmien sävyillä.

Dayi 0562-resepti

Tämä tee on valmistettu reseptillä, joka tunnetaan koodilla "0562". Resepti määrää, minkälaista teetä ja minkä alueen lehtimateriaalia kakkuun käytetään. Näin teemestarit voivat luoda hyvin samanlaatuisia teekakkuja vuodesta toiseen.

Menghai tunnetaan monista ikonisista teeresepteistään, joista monet ovat kallisarvoista keräilytavaraa. Kuuluisia reseptejä ovat muun muassa 7542, 7572 ja 8582.

Reseptikoodin kaksi ensimäistä numeroa tarkoittavat vuotta, jolloin resepti on luotu. Tämä resepti on siis luotu vuonna 2005 ja on suhteellisen tuore tee verrattuna 70-luvulla luotuihin klassikkoihin. Reseptin vuosiluku ei tarkoita teen ikää, vaan esimerkiksi 7572-reseptillä valmistetaan yhä vuosittain teetä. Koodin kolmas numero merkitsee kakkuun käytetyn lehtimateriaalin keskimääräistä kokoa (0 on pienin). Viimeinen numero tarkoittaa teen valmistanutta teetehdasta, Menghai merkitään numerolla 2.

Tämä tapa merkitä teekakkujen resepti otettiin käyttöön 70-luvun puolivälissä. Siksi monet tämän hetken tunnetuimmat reseptit alkavat luvuilla 74 tai 75.

Menghai: shu puerh-teen mestarituottaja

Menghai-tehdas on valmistanut teetä 1940-luvulta alkaen. Aluksi kaikki Yunnanin puerh-tehtaat olivat valtiollisen CNNP-yrityksen johdossa, kunnes 1980- ja 1990-luvuilla useat tehtaat yksityistyivät. Menghai yksitystyi vuonna 1996.

Niin sanottu kypsä tai shu puerh on nykyään yksi puerhin tärkein tyylisuunta. Menghai oli yksi ensimmäisistä tehtaista, jotka kehittivät shu puerhin valmistusmetodin 1970-luvulla. Shu puerh valmistetaan fermentoimalla teelehtiä korkeassa lämmössä ja kosteudessa. Näin saadaan aikaan tummaa ja täysin kypsynyttä teetä, joka muistuttaa pitkään kypsynyttä ns. raakaa tai sheng puerhia. Tänäkin päivänä Menghai on yksi arvostetuimmista shu puerh teen tuottajista.

Puerh teen kypsyttäminen

Vaikka shu puerh on jo periaatteessa täysin kypsynyttä teetä, sitäkin voi iättää. Tämä tee on muutaman vuoden vanhaa, mutta sen maku tasapainottuu ja syvenee entisestään, kun annat teen ikääntyä kotona. Iättäminen ei ole vaikeaa: voit säilyttää teekakkua puhtaassa ja hajuttomassa kaapissa suojassa auringolta. Shu teekakuissa huomaa kehitystä jo 5 vuoden kuluessa.

Raaka sheng puerh tummenee ikääntyessään ja alkaa muistuttaa shu puerhia. Shu puerhissa sen sijaan iän myötä karkeimmat sävyt häviävät ja hienovaraiset suklaiset ja hedelmäiset sävyt nousevat esiin. Lisäksi suutuntuma paranee ja karkeimmat sävyt hioituvat pois.

Lisätiedot

Paino askel Ei

Kirjoita arvostelu

Vain rekisteröityneet asiakkaat voivat kirjoittaa arvosteluja. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.

Tuotteiden asiasanat

Erota asiasanat välilyönneillä. Kirjoita lauseet heittomerkkien ( ' ) sisään.

Asiakkaat jotka ostivat tämän tuotteen ostivat myös
Scottish Caramel Puerh   Teehibiskus (Hibiscus) 50 g   Pomegranate/Dragonfruit - Maustettu valkoinen tee   Sencha Cherry Rose - Maustettu tee   Mango Ginger Herbal Blend - Yrttisekoitus