Aukioloajat: Tripla Ma-Pe 11 - 19, La 11 - 19, Su 12 - 18

Lao Bai Cha 2015 - valkoinen teekakku

49.8
Lao Bai Cha 2015 - valkoinen teekakku
49,80 €
ei mikään

Aromaattinen hedelmäinen ja hunajainen kypsytetty valkoinen teekakku vuodelta 2015. Herkullinen erikoisuus!

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Vain 4 jäljellä
Kuvaus

Aromaattinen kypsytetty valkoinen teekakku vuodelta 2015. Herkullinen oolongia tai darjeelingia muistuttava erikoisuus!

IÄTETTY VALKOINEN TEE
Vallitsevan puerh-trendin myötä myös muut iätetyt teet ovat nousseet teenjuojien suosioon. Tämä koskee myös niin sanottua kypsytettyä valkoista teetä, joka on viime vuosien aikana levinnyt paikallisesta erikoisuudesta teenjuojien suosikiksi.

Kypsyttäminen tarkoittaa valkoisen teen kohdalla yksinkertaisesti iättämistä. Teelehdet painetaan teekakuiksi ja niiden annetaan olla muutamien vuosien ajan, jolloin mikrobit fermentoivat teetä ja muuttavat sen makua.

Valkoista teetä iätettiin aluksi vain Fujianissa, Kiinan kaakkoisrannikolla. Puerhin suosion myötä myös kypsytetty valkoinen tee löydettiin uudelleen, ja nykyään sitä juodaan ympäri maailmaa.

TEEN MAKU
Fujianilaisen sanonnan mukaan valkoinen tee on "1-vuotiaana teetä, 3-vuotiaana lääkettä, ja 7-vuotiaana aarre". Tässä on huomionarvoista, että teetä pidetään täydellisenä jo 7-vuotiaana.

Puerhin kohdallahan teen iättämisestä puhutaan kymmenissä vuosissa, mutta valkoinen tee tuntuu ikääntyvän nopeammin. Jopa kahden tai kolmen vuoden ikäisen valkoisen teen maku ja väri on selkeästi muuttunut.

Puerh-teehen verrattuna kypsytetty valkoinen tee on kevyempää, aromaattisempaa eikä niin maanläheistä. Tässä teekakussa korostuvat varsinkin hedelmäiset ja hunajaiset sävyt. Tuoksussa voi havaita aprikoosia ja kukkaisia sävyjä.

Maultaan Lao Bai Cha on pehmeä, kevyt ja hieman hapokas. Siinä ei ole lainkaan puerhin kaltaista kitkeryyttä, ja siksi se sopii hyvin niille teenjuojille, joille puerh on liian voimakasta. Maussa on voimakasta hedelmäisyyttä ja kukkaisuutta, joka valtaa suun heti ensimmäiseltä siemaukselta.

Haudutus 100 °C 2-3 min. Pidennä haudutusaikaa seuraavilla haudutuksilla. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille