Aukioloajat: Pasilan Tripla Ma-La 9 - 21, Su 11 - 19

Bu Lang puerh kakku 2015 (shu) - näyte 25 g

4.9
Bu Lang puerh kakku 2015 (shu)
4,90 €
ei mikään

Voimakas ja ryhdikäs nuorehko shu pu'er-tee kuuluisalta Bulang-vuoristoalueelta.

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Kuvaus

Nuorehko kypsytetty eli shu puerh-teekakku Bulang-vuoristoalueelta. Voimakas ja luonteikas tee, jossa on ryhdikäs suutuntuma.

Bulang - Kuuluisa teevuori

Yunnanin alueen teellä on ollut merkittävä osa Kiinan historiassa. Viimeistää 1700-luvulle tultaessa joukko Yunnanin teealueita oli noussut erityiseen arvostukseen. Nämä tunnettiin nimellä "kuusi kuuluisaa teevuorta".

Ajan myötä puerhin tuotanto väheni merkittävästi monissa näistä alkuperäisestä kuudesta alueesta. Sittemmin kuuden kuuluisan teevuoren lista on muuttunut tarpeen mukaan. Nykyisin vakiintuneeseen listaan kuuluu myös Bulang-vuori.

Bulang on laaja hyvin vuoristoinen alue Yunnanin Xishuangbanna-prefektuurin eteläosassa, aivan Myanmarin rajan tuntumassa. Maasto on hyvin vaikeakulkuista ja harvaan asuttua, sitä hallitsevat jyrkät rinteet ja tiheä sademetsä. Juuri tämänkaltaisilla etnisten vähemmistöjen asuttamilla raja-alueilla kasvavat monet Kiinan arvostetuimmat teelaadut.

Maku ja tuoksu

Bulang-alueen tee tunnetaan erityisen vahvasta maustaan, joka voi nuorena olla liaankin karski. Juuri tämä voimakkuus tekee siitä kuitenkin sopivan teen shu puerhin tuottamiseen.

Tuoksultaan Bu Lang 2015 on kiehtovan metsäinen. Siitä voi erottaa paahteista pähkinää, turpeisuutta ja mineraalisuutta. Maku on tiivis ja rikas, siinä on hieno terävä kärki ja lakritsin tai mustan melassin kaltaista makeutta.

Myöhemmissä haudutuksissa shu puerhin maanläheiset ja talliset sävyt haihtuvat, ja teen keveämmät sävyt pääsevät esiin. Lehdissä riittää voimaa useampaan hyvään haudutukseen.

Bu Lang 2015 on erinomaista juotavaa juuri nyt, mutta sopii myös hyvin iätykseen. Lue lisää puerh-teen iättämisestä täältä!

Lue lisää puerhin terveysvaikutuksista Teetietoa-sivuiltamme!

Haudutus: 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille