Aukioloajat: Pasilan Tripla Ma-La 9 - 21, Su 11 - 19

Shou Mei valkoinen teekakku 2014 - näyte 25 g

5.9
Shou Mei teekakku
5,90 €
ei mikään

Kypsynyt valkoisesta Shou Mei -teestä valmistettu teekakku vuodelta 2014. Upea tee muskatellin, tumman hedelmän ja pähkinän sävyillä.

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Kuvaus

Herkullinen hedelmäinen ja hienosti kypsynyt valkoinen teekakku vuodelta 2014, joka on valmistettu Shou Mei -teestä.

Tietoa Shou Mei -teestä

Kiinan kolme suosituinta valkoista teelaatua ovat Baihao Yinzhen, Bai Mu Dan ja Shou Mei. Shou Mei on näistä halvin ja poimitaan myöhiten. Omalla tavallaan se on kuitenkin hyvin luonteikas tee.

Bai Mu Danin tavoin Shou Mei -teehen poimitaan silmu ja 2-3 seuraavaa lehteä. Shou Mein annetaan nuutua erityisen pitkään, jonka aikana teelehdet hapettuvat hienoisesti ja kehittävät monipuolisempia aromeita.

Koska Shou Mei poimitaan myöhemmin, lehdet ovat paksumpia ja pitävät kosteutta paremmin. Niinpä ne myös nuutuvat pidempään ja hapettuvat Bai Mu Dania. Tämän vuoksi Shou Mei on paljon tummempi ja muistuttaa hieman oolong-teetä.

Valkoisen teen iättäminen
                                            
Valkoista teetä voidaan iättää puerh-teen tavoin. Tällä tavoin kypsytetty valkoinen tee on yksi viime vuosien uusista teetrendeistä.

Valkoinen tee kypsyy paljon puerh-teetä nopeammin. Tee muuttuu selkeästi jo 3 vuoden aikana, ja 7-10 vuotiasta valkoista teetä voidaan jo pitää vanhana. Lue lisää teen iättämisestä!

Iän myötä valkoiseen teehen kehittyy herkullisia karamellin, muskatellin ja aprikoosin sävyjä. Kypsytetty valkoinen tee sopii hyvin niille, jotka eivät pidä puerh-teen mausta.

Maku ja tuoksu

Shou Mei 2014 tee on saanut ikääntyä jo muutaman vuoden, ja se on kehittynyt upean moniulotteiseksi ja aromaattiseksi teeksi, jota on helppo rakastaa.

Tuoksussa on muskatellia, karamellia, hasselpähkinää, hunajaa ja runsaasti tummaa hedelmää. Taustalla on ikääntyneempää puista ja lääkeyrttistä sävyä.

Maku on selkeä, lämmin ja nostattaa veden kielelle. Voimakkaat hedelmäiset sävyt, ikääntyneet metsäiset sävyt ja muskatelli vallitsevat. Suutuntumassa on makeutta ja pientä kitkeryyttä, jotka antavat muuten kevyelle teelle rakennetta. Kaiken kaikkiaan todella helppoa juotavaa, varsinkin puerhiin verrattuna.

Lue lisää valkoisen teen terveysvaikutuksista Teetietoa-sivuilta!

Haudutus 100 °C 2-3 min. Pidennä haudutusaikaa seuraavilla haudutuksilla. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille