Syksyn teesuositukset

 

Aasian teemaissa teenjuonti on perinteisesti seurannut vuodenaikoja. Kun keväällä iloitaan tuoreiden vihreiden teelaatujen eläväisyydestä, kääntyvät ajatukset syksyllä ja talvella mieluummin lämmittävän mustan teen tai oolongin pariin. Esimerkiksi Kiinassa syksyisin juodaan perinteisesti oolongia sekä puerhia. Oolong sopiikin hyvin syksyiseen siirtymäaikaan, sillä sen luonne vaihtelee kevyistä vehreistä oolongeistä kuten Tie Kuan Yinistä tummempiin ja vahvempiin laatuihin.

Toisaalta myös vihreä tee on perinteisesti ollut suosittu teevalinta syksyllä esimerkiksi Japanissa ja Koreassa. Japanissa syksy on matchan aikaa, sillä vaikka lehtimateriaali poimitaan jo keväällä, lehtiä säilötään kesän ajan ja ne jauhetaan valmiiksi matchaksi vasta syksyllä. Näin menetellään toisaalta sen vuoksi, että kosteat kesät pilaavat helposti herkän matchan ja toisaalta siksi, että on parasta juoda viime vuoden tee loppuun ennen uuden sadon puoleen kääntymistä. Japanissa syksyisin juodaan myös irtolehtistä vihreää teetä, niin kutsuttua aki shinchaa, joka on perinteisesti viettänyt kesän maan alle haudatussa saviruukusa. Sen sijaan Koreassa on tapana paahtaa syksyllä vihreää teetä kevyesti juuri ennen hauduttamista, jolloin teen maku ja tuoksu saavat hieman lisälämpöä.

Olemme valinneet muutaman teelaadun valikoimastamme, jotka sopivat erityisen hyvin syksyn teehetkiin:

Linkki tuotteeseen Golden Apple

Linkki tuotteeseen TIe Kuan Yin Oolong

Linkki tuotteeseen Chai

Likki tuotteeseen MIlky Oolong

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Milky Oolong - Maustettu tee alk. 25 g

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen