Chai-reseptejä

Chai on intialaisin maustein maustettua teetä, joka nautitaan maidon kanssa. Näin valmistat itse herkullista ja lämmittävää chai-teetä.

Masala chai sopii lämpimällä mausteisuudellaan erinomaisesti nautittavaksi Suomen kylmiin ilmoihin. Tässä on muutamia reseptejä, jolla valmistat helposti lohduttavan pannun chaita illan piristeeksi.

1. Mittaa kattilaan noin puoli litraa vettä, lisää mausteet ja laita hella päälle.

2. Kun vesi alkaa olemaan lähellä kiehumispistettä, lisää maito ja teelehdet.

3. Anna kiehahtaa, mutta älä keitä. Makeuta tee tässä vaiheessa, jos tahdot.

4. Hauduta seosta vielä muutama minuutti, siivilöi ja tarjoa.

Reseptiä voi muutella monella eri tavalla. Jos haluat vahvempaa teetä, lisää teelehdet heti alussa tai anna veden kiehua hetki. Maidon voi lisätä myös myöhemmin, mutta kannattaa antaa seokselle aikaa lämmitä uudelleen.

Hyvin chai-teehen soveltuvia laatuja ovat mustat teet, esimerkiksi Darjeelingit. Jos haluat vahvempaa makua, tuo Yunnan FOP mukavaa savuista lisää teehen.

Mausteita, jotka sopivat masalaan:

- Kardemumma

- Kaneli

- Neilikka

- Muskottipähkinä

- Inkivääri

- Fenkoli

Käytännön syistä kannattaa välttää jauhettuja mausteita, sillä niitä on hankala siivilöidä pois nesteestä. Kokonaistenkin mausteiden kanssa kannattaa olla varovainen: esimerkiksi neilikka ja kardemumma ovat kovin vahvoja mausteita, eikä näitä tarvitse paljoa.

Ennen kaikkea älä epäröi kokeilla omaa otettasi masala chain valmistuksessa. Esimerkiksi ripaus appelsiinin kuorta voi tuoda aivan uudenlaista eloa chai-kuppiisi!

 

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
 1. David Rio Chai - Elephant Vanilla
 2. David Rio Chai - Orca Spice Sugar free
 3. Green Chai - Maustettu tee
  Green Chai - Maustettu tee
  Alkaen 5,90 €
 4. Rooibos Chai
  Rooibos Chai
  Alkaen 6,50 €

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen