Jasmiini- ja kukkaistee

jasmiinitee kukkaistee

 

Aromaattiset kukat ja tee sopivat erinomaisesti yhteen. Lue lisää kukkaisteen historiasta ja maista itse.

Kukilla maustettu tee

Jasmiinitee (Mo Li Hua Cha) on kiinan perinteikäs maustettu juoma, jota on valmistettu jo vuosisatojen ajan aina 1200-luvulta asti.

Jasmiiniteen valmistus vaatii runsaasti aikaa ja työvoimaa. Vain juuri oikealla hetkellä poimittuja, vielä avautumattomia jasmiininnuppuja voi käyttää teen hajustamiseen. Nämä kukat pitää kuljettaa tehtaalle vuorokauden sisällä, ennen kuin nuput avautuvat ja kadottavat tuoksunsa.

Valmistusprosessissa jasmiinin nuppuja ja teetä pinotaan yhteen kerroksittain. Itse teen tulee olla sopivan herkkää, jotta se antaa tilaa myös jasmiinin tuoksulle. Tämän vuoksi useimmiten käytetään joko vihreää tai valkoista teetä.

Kun nuput avautuvat, ne vapauttavat arominsa ympäröviin teelehtiin. Avautuneet nuput poimitaan käsin pois ja sama vaihe toistetaan uusilla kukilla. Laadukkainta Yin Haojasmiiniteetä hajustetaan jopa 8-10 kertaa useiden viikkojen ajan.

Korkealaatuisessa jasmiiniteessä kukat poimitaan aina pois viimeistellystä tuotteesta. Koska tällaista teetä on hyvin kallista tuottaa, saatetaan kuluja leikata hajustuskertoja vähentämällä tai jättämällä kukat teelehtien sekaan. Pahimmissa tapauksessa markkinoilla liikkuva jasmiinitee on maustettu ainoastaan jasmiiniuutteella.

Kukkaistee

Kukkaisteessä teelehtiä ja kukkia on ommeltu käsin yhteen tiiviiksi palloksi. Kun tätä palloa hauduttaa lasiastiassa, alkaa kukka pikkuhiljaa avautumaan tarjoten sekä kauniin visuaalisen kokemuksen että hienon makuelämyksen.

Useimmiten kukkaisteehen käytetään jasmiininin tai krysanteemin kukkia. Itse teenä käytetään useimmiten vihreän tai valkoisen teen lehtiä, mutta toisinaan myös mustaa teetä. Valkoinen ja vihreä tee sopivat sen vuoksi parhaiten teekukkiin, etteivät ne ylihaudu yhtä nopeasti kuin musta tee.

Kukkaisteetä on perinteisesti käytetty kiinalaisissa häätapahtumissa, joissa ne toimivat sekä virvokkeena että koristeena. Länsimaissa niitä käytetään yleensä koristeena, mutta teekukista saa myös hienon ja erilaisen lahjan!

Linkki Teekaupan teekukka-valikoimaan

 

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen