Keltainen tee

keltainen tee tietoa

 

Keltainen tee on harvinanen mieto ja viljaisa teelaatu. Tutustu tarkemmin ja tilaa Teekaupasta.

Keltaisen teen tuotanto

Keltainen tee (Huang Cha) on hapettamaton tee, joka miedolla makuprofiilillaan muistuttaa jossakin määrin vihreää ja valkoista teetä.

Keltaisen teen valmistusprosessi muistuttaa enemmän vihreää kuin valkoista teetä. Ensin se kuumennetaan tai höyrytetään, jolloin entsyymit hajoavat ja hapettuminen keskeytyy (tämän prosessin nimi on sha qing, "vihreän tappaminen"). Paahtamisen ja muotoilun jälkeen seuraa vaihe, jossa teen annetaan levätä kauan esimerkiksi paperiin käärittynä. Tällöin tee myös imee kosteutta ja hapettuu lievästi (joskin tämä on erilaista, ei-entsymaattista hapettumista).

Teemarkkinoilla keltainen teen tuotanto on markinaalista verrattuna suositumpiin teelaatuihin. Usein vain pieni osa vihreäksi teeksi valmistettavasta sadosta prosessoidaan edelleen keltaiseksi teeksi.

Keltaista teetä voidaan kuvata maulta ja väriltään miedoksi, vaikka aromi onkin usein vahvempi ja tummempi kuin esimerkiksi valkoisissa teelaaduissa. Yksi tunnetuimmista keltaisista teelaaduista on Junshan Yinzhen Hunanin maakunnasta.

Keltaisella teellä voidaan tarkoittaa myös niin sanottua tribuuttiteetä keisarilliselle hoville. Tässä merkityksessä tee saattoi olla mitä lajityyppiä tahansa, esimerkiksi puristettuja teekakkuja toimitettiin hoville suuria määriä ennen Ming-dynastiaa (1368-1644).

Linkki tuotteeseen Kekecha - keltainen tee

Linkki tuotteeseen Huo Shan Huang Ya - keltainen tee

 

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Huo Shan Huang Ya - Keltainen tee alk. 25 g
  2. Kekecha - Keltainen tee alk. 25 g

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen