Tietoa Maté yrttijuomasta

mate yerba matee yrttitee kahvin korvike kofeiini

Jos kahvin vähentäminen on vaikeaa, kokeile matéa! Tämä tee auttaa hillitsemään kofeiinin vieroitusoireita.

Mitä maté on?

Maté on Etelä-Amerikassa kasvavasta yerba mate -kasvista (tieteelliseltä nimeltään Ilex paraguariensis) valmistettua yrttijuomaa.

Matéa nautitaan erityisestä calabash-maljasta bombillaksi kutsutulla pillillä. Calabash ajaa samalla kahta asiaa: sitä käytetään matén hauduttamiseen ja sen nauttimiseen. Bombilla-pillissä on pieni siivilä päässä, joka lepää kupissa, joka estää pieniä kasvinosia kulkeutumasta suuhun.

Matén valmistaminen calabashissa kaikkien taiteen sääntöjen mukaan on ensivaikutelmalta hyvin monimutkaista, mutta kokemuksen myötä yrttijuoman hauduttaminen alkaa sujua kuin luonnostaan.

Teehen verrattuna kuivaa matéa käytetään suhteellisen paljon verrattuna veden määrään, eikä hauduttamiseen koskaan käytetä kiehuvaa vettä, vaan viileämpää, noin 80º vettä. Matén syntysijoilla calabashia kierrätetään ystävien kesken, jolloin kukin henkilö juo astian tyhjäksi ennen kuin calabash täytetään uudelleen vedellä.

Maté sisältää kofeiinia ja kahta muuta metyyliksantiinia, joiden yhteisvaikutuksen sanotaan olevan pikemminkin rentouttava kuin piristävä.

Tutustu tarkemmin maté valikoimaamme tästä linkistä

 

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Mate Sweet Orange Mate Sweet Orange
    Mate Sweet Orange
    Alkaen 4,40 €
  2. Paahdettu Mate Chai Paahdettu Mate Chai
    Paahdettu Mate Chai
    Alkaen 5,30 €

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen