Valkoinen tee

valkoinen tee tietoa artikkeli

 

Valkoinen tee on viime aikoina kasvattanut huimasti suosiotaan. Lue, mistä suosion kasvu johtuu.

Käsittelemätöntä teetä

Valkoisen teen (Bai Cha) valmistusprosessi on muihin teelaatuihin verrattuna hyvin yksinkertainen. Poimimisen jälkeen lehtien annetaan ainoastaan muutamien päivien ajan ennen lehtien lopullista kuivausta. Näivetysaika on muihin teelaatuihin verrattuna suhteellisen pitkä, esimerkiksi vihreitä teelaatuja näivetetään vain muutamien tuntien ajan.

Valkoinen tee on hyvin lähellä sitä, millaista tee olisi "luonnostaan" ilman jalostusta. Lehtiä ei höyrytetä tai paahdeta hapettumisen estämiseksi kuten vihreissä teelaaduissa, eikä lehtiä hierota hapettumisen edesauttamiseksi, kuten wulongia valmistettaessa.

Korkealaatuisin valkoinen tee valmistetaan ainoastaan nuorista avautumattomista silmuista, joita peittää hento hopeinen haituva. Tätä teetä kutsutaan Baihao Yinzheniksi. Laadukkaan Yinzhenin silmut ovat täyteläisen paksuja ja tasalaatuisia sekä väriltään että kooltaan.

Astetta alempi valkoinen tee on Baimudan, jonka valmistamiseen käytetään silmujen lisäksi myös jo auenneita lehtiä.

Valkoisen teen herkkä ja kukkainen maku saattaa vaatia teen ystävältä hieman totuttelua, sillä maun ensivaikutelma on yllättävän mieto. Valkoista teetä on suositeltavaa hauduttaa pitkään alhaisella lämmöllä tasapainoisen makuelämyksen saavuttamiseksi.

Vihreään teehen verrattuna valkoisella teellä on jopa hiukan enemmän terveydellisiä etuja. Aineososapitoisuudet voivat kuitenkin heitellä niin paljon teen laadun ja valmistuksen mukaan, että ei ole kovin luotettevaa luokitella kokonaisia teeluokkia niiden terveysvaikutusten mukaan.

Tutustu Teekaupan valkoisen teen valikoimaan

 

6 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Bai Mu Dan (Luomu) - Valkoinen tee alk. 25 g
  2. Baihao Yinzhen (Silver Needle) - Valkoinen tee alk. 25 g
  3. Kir Royal - Maustettu valkoinen tee
  4. Lemon Rosemary White (Luomu) - Maustettu valkoinen tee
  5. Orange White Tea - Maustettu valkoinen tee Orange White Tea - Maustettu valkoinen tee
  6. Rose/Raspberry - Maustettu valkoinen tee

6 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen