Teen hauduttamisen pikaohje

 
teevälineet, teekannu, tee kannu, tee kuppi, tee malja, vedenkeitin, tetsubin, teetietoa, haudutus, vihreä tee terveys, valkoinen tee, tee kauppa
 
 
Tarvitset nämä:
1. teetä ja haudutusohje kyseiselle laadulle (pakkauksen kyljessä)
2. vedenkeitin tai kattila veden kuumentamiseen
3. teekannu, teekuppi tai -muki
3. siivilä (lämpömittari teeveden oikean lämmön määrittämiseen)
 
Jos käytät teekuppia tai -kannua, tee näin:

1. Esilämmitä teekuppi tai -kannu, jotta haudutuslämpötila pysyisi riittävän korkeana.

2. Kuumenna teevesi siihen lämpötilaan, joka on mainittu teepakkauksessa.

3. Annostele teetä siivilään reilu teelusikallinen teekupillista (n. 2 dl) kohden. Varo rikkomasta teelehtiä.

4. Hauduta tee kaataen vesi siivilän läpi tai upottaen siivilä veteen. (Haudutustapa vaikuttaa makuun jonkin verran, joten kokeile molempia tapoja.)

5. Hauduta teetä teepakkauksessa mainittu aika ja poista siivilä astiasta.

6. Tarjoile ja nauti.

Jos käytät pressopannua, tee näin:

1. Esilämmitä pressopannu kuumalla vedellä, jotta haudutuslämpötila pysyisi riittävän korkeana.

2. Kuumenna teevesi siihen lämpötilaan, joka on mainittu teepakkauksessa.

3. Poista pressopannun mäntä. Annostele lieriöön teetä reilu teelusikallinen teekupillista (n. 2 dl) kohden. Varo rikkomasta teelehtiä.

4. Kaada oikeanlämpöinen teevesi pressoon ja sekoita varovasti.

5. Aseta mäntä kansineen presson päälle ja hauduta teetä teepakkauksessa mainittu aika.

6. Siivilöi tee painamalla mäntä alas mahdollisimman hitaasti. Varo sekoittamasta teetä enää tässä vaiheessa

7. Kaada tee mieluiten välittömästi teekannuun tai kuppeihin, jottei siitä tulisi kitkerää. Hautuminen jatkuu pressopannussa senkin jälkeen kun mäntä on laskettu alas.

 

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.