Aukioloajat: Pasilan Tripla Ma-Su 9 - 21

Teekannun käyttöönotto

Näin aloitat teekannun kasvattamisen

Savinen Yixing-kannu imee ajan myötä itseensä teen öljyjä ja hauduttaa aina parempaa teetä. Samalla öljyt luovat kauniin kiillon kannun pintaan.

Tämä teekannun muutos vaatii aikaa ja vaivannäköä teenjuojalta, siksi sitä sanotaan teekannun kasvattamiseksi. Näillä ohjeilla voit aloittaa oman kallisarvoisen teekannusi kypsyttämisen.

yixing teekannut pitää puhdistaa pölystä ja roskista ennen niiden käyttämistä.

Puhdista pöly ja roskat

Uudessa kannussa on aina pölyä ja hienoa savea kannun sisä- ja ulkopinnalla.

1. Huuhtele kannua lämpimän juoksevan veden alla.
2. Harjaa varovasti puhtaalla tiski- tai hammasharjalla.
3. Jätä kuivamaan puhtaan liinan päälle ylösalaisin ilman kantta.

 

seuraavaksi teekannu pitää keittää vedessä huokosten avaamiseksi.

Saven huokosten avaaminen

Seuraavan askeleen tarkoitus on avata saven huokoset, jotka käytön myötä imevät itseensä teen öljyjä ja parantavat teen makua.

1. Täytä suuri kattila vedellä ja aseta puhdas liina kattilan pohjalle.
2. Aseta teekannu varovasti kattilaan ja kansi sen päälle.
3. Laita vielä toinen liina kannun päälle, tarkoitus on estää kannua kolhiintumasta kun vesi kiehuu.
4. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä kunnes vesi kiehahtaa. Anna kiehua hiljalleen 30 min.
5. Anna kannun kuivua.

 

lopuksi keitä vielä teekannu kattilassa teelehtien kanssa.

Viimeistele teellä

Koska kannussa hauduttamasi tee vaikuttaa ajan myötä teen makuun, jotkut teenjuojat omistavat yhden kannun aina tietylle teelaadulle.

1. Laita runsaasti (2-3rkl) mieleisiäsi teelehtiä teekannuun ja täytä kuumalla vedellä.
2. Anna hautua 10 min.
3. Valmistele kattila kuten edellä kuvattiin ja kaada tee veden sekaan.
4. Aseta teekann kattilaan jättäen teelehdet sisään.
5. Anna kiehua hiljalleen 30 min.
6. Anna kuivua. Nyt teekannu on valmis käytettäväksi!

 

Kuulostaako hankalta?

Teekannua ei ole pakko valmistella tällä tavoin. Voit yksinkertaisesti puhdistaa kannun ja alkaa juomaan siitä teetä.

Silloin voi tosin kestää noin 4-10kk säännöllistä käyttöä ennen kun teekannu on sisäänajettu. Vaikka käytät näitä ohjeita, saattaa tee silti alussa maistua vaisulta, mutta maku paranee ajan myötä huomattavasti.

7 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Niu Zui - Yixing zisha teekannu
    Uutuus
  2. Qin Quan - Yixing zisha teekannu
  3. Shui Bian - Yixing zisha teekannu
  4. Tong Gi - Yixing zisha teekannu
  5. Xi Zhu - Yixing zisha teekannu
    Uutuus
  6. Yu Yi - Yixing zisha teekannu
  7. Zhu Duan - Yixing zisha teekannu

7 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen