Teekannun käyttöönotto
Näin aloitat teekannun kasvattamisen
Savinen Yixing-kannu imee ajan myötä itseensä teen öljyjä ja hauduttaa aina parempaa teetä. Samalla öljyt luovat kauniin kiillon kannun pintaan.
Tämä teekannun muutos vaatii aikaa ja vaivannäköä teenjuojalta, siksi sitä sanotaan teekannun kasvattamiseksi. Näillä ohjeilla voit aloittaa oman kallisarvoisen teekannusi kypsyttämisen.
Puhdista pöly ja roskat
Uudessa kannussa on aina pölyä ja hienoa savea kannun sisä- ja ulkopinnalla.
1. Huuhtele kannua lämpimän juoksevan veden alla.
2. Harjaa varovasti puhtaalla tiski- tai hammasharjalla.
3. Jätä kuivamaan puhtaan liinan päälle ylösalaisin ilman kantta.
Saven huokosten avaaminen
Seuraavan askeleen tarkoitus on avata saven huokoset, jotka käytön myötä imevät itseensä teen öljyjä ja parantavat teen makua.
1. Täytä suuri kattila vedellä ja aseta puhdas liina kattilan pohjalle.
2. Aseta teekannu varovasti kattilaan ja kansi sen päälle.
3. Laita vielä toinen liina kannun päälle, tarkoitus on estää kannua kolhiintumasta kun vesi kiehuu.
4. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä kunnes vesi kiehahtaa. Anna kiehua hiljalleen 30 min.
5. Anna kannun kuivua.
Viimeistele teellä
Koska kannussa hauduttamasi tee vaikuttaa ajan myötä teen makuun, jotkut teenjuojat omistavat yhden kannun aina tietylle teelaadulle.
1. Laita runsaasti (2-3rkl) mieleisiäsi teelehtiä teekannuun ja täytä kuumalla vedellä.
2. Anna hautua 10 min.
3. Valmistele kattila kuten edellä kuvattiin ja kaada tee veden sekaan.
4. Aseta teekann kattilaan jättäen teelehdet sisään.
5. Anna kiehua hiljalleen 30 min.
6. Anna kuivua. Nyt teekannu on valmis käytettäväksi!
Kuulostaako hankalta?
Silloin voi tosin kestää noin 4-10kk säännöllistä käyttöä ennen kun teekannu on sisäänajettu. Vaikka käytät näitä ohjeita, saattaa tee silti alussa maistua vaisulta, mutta maku paranee ajan myötä huomattavasti.