Puerh-tee ja elimistön mikrobikanta

 

Fermentoitu Puer-tee on tunnetusti hyvin terveellistä. Fermentaatio johtuu teelehtien pinnalla elävien mikrobien toiminnasta. Juuri nämä mikrobit tekevät puerhista erityisen terveellistä muihin teelaatuihin verrattuna.

Nykyään tiedetään, että puerh-tee voi vaikuttaa teenjuojan elimistön omaan mikrobikantaan. Elimistössä mikrobeja sijaitsee erityisesti suolistossa, jota kutsutaan myös "toisiksi aivoiksi". Suolisto viestii suoraan keskushermoston kanssa ja vaikuttaa laajalti sekä kehon että mielen toimintaan. Tätä kautta myös suoliston toimintaan vaikuttavilla mikrobeilla on kokonaisvaltainen vaikutus ihmisen terveyteen.

 

Tilaa terveellistä Puerh-teetä!

 

Puerh-tee muuttaa elimistön mikrobikantaa

 Fermentoitu puerh tee sisältää mikrobeja, jotka voivat myös vaikuttaa elimistön mikrobikantaan. Tällä on kauaskantoisia vaikutuksia ihmisen kokonaisvaltaiseen terveyteen.

Fermentoitu tee on elävä asia, jonka mikrobikanta muuttuu ja kasvaa kun tee ikääntyy. Lisäksi eri paikoissa tuotetussa tai eri tavalla varastoidussa puerhissa on erilainen mikrobikanta. Erilaisilla puerh-teelaaduilla voi siis olla erilainen vaikutus elimistön mikrobikantaan.

Osa mikrobeista siirtyy elimistöön suoraan teenjuojan nauttiessa teetä. Suuri osa mikrobeista ei kuitenkaan selviydy ruoansulatuksesta ja kulkeudu suolistoon asti. Puerh voi kuitenkin vaikuttaa suoliston bakteerikantaan myös välillisesti: teen antioksidanttiset polyfenolit nimittäin estävät tiettyjä eliöitä lisääntymästä ja vaikuttavat näin mikrobikannan tasapainoon.

 

Mikrobit vaikuttavat kokonaisvaltaisesti terveyteen

Suoliston mikrobikanta voi vaikuttaa moniin yleisiin sairauksiin kuten ylipainoon ja ahdistukseen.

Fermentoitujen elintarvikkeiden ja mikrobien terveysvaikutukset ovat nousseet vasta viime aikoina laajemmin kansan huomioon. Tutkimuksissa on huomattu, kuinka elimistön mikrobikanta voi vaikuttaa hyvin moneen yleiseen sairauteen. Samalla on alettu pohtia, voisiko mikrobeita käyttää näiden tuttujen sairauksien hoitamiseen.

Mikrobikanta voi vaikuttaa ainakin seuraaviin sairauksiin:

• Ylipaino
Ahdistus, stressi, unettomuus
Diabetes
Kohonnut verenpaine

 

Mitä puerhin terveysvaikutuksia on todistettu?

Puerhilla on monia todistettuja terveysvaikutuksia, jotka osoittavat teen mikrobien edistävän ihmisen terveyttä.

Puerhilla on väitetty olevan monia terveysvaikutuksia aina laihtumisesta syövän estämiseen saakka. Osa näistä on voitu todistaa tutkimuksissa, osasta taas ei vielä ole näyttöä. Erityisen kiinnostavaa on, että puerhin todistetuissa terveysvaikutuksissa voi havaita selkeän yhteyden  yllä lueteltuihin mikrobien aiheuttamiin sairauksiin. Tämä näyttää puhuvan sen puolesta, että moni puerhin terveyshyöty voi olla mikrobien ansiota.

Puerh voi vaikuttaa ainakin seuraavilla tavoilla:

Parantaa elimistön rasva-aineenvaihduntaa
Alentaa kolesterolia ja parantaa verenpainetta
Alentaa verensokeria ja voi estää diabetesta
Parantaa muistia ja voi estää dementiaa
Kohentaa mielialaa ja rentouttaa

 

Tutustu alla listattuihin puerh-tuotteisiin tai katso koko puerh-valikoima ja tilaa edullisesti Teekaupasta!

 

Tilaa terveellistä Puerh-teetä!

 

 

7 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
 1. 20 Years Old Puerh alk. 25 g
 2. 5 Years Old Imperial Puerh alk. 25 g
 3. Ganpu - Mandariini puerh
 4. Organic puerh Luomu alk. 50 g
 5. Rose Puerh
  Rose Puerh
  Alkaen 5,30 €
 6. Royal Puerh (luomu) alk. 25 g
 7. Scottish Caramel Puerh
  Scottish Caramel Puerh
  Alkaen 5,30 €

7 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen