Aukioloajat:
MA-LA 9-21
SU SULJETTU

Matcha

Matcha on japanilaista vihreää teetä, joka valmistetaan jauhamalla teelehdet hienoksi jauheeksi. Matchatee valmistetaan sekoittamalla teejauhe veteen, jolloin kaikki hyvät ainesosat sekä runsas kofeiini päätyvät juojalle.

Matcha sisältää muun muassa katekiineja ja vitamiineja, jotka vahvistavat vastustuskykyä ja ovat hyviä elimistölle. Matchaa pidetään myös yhtenä piristävimmistä teelaaduista korkean kofeiinipitoisuutensa vuoksi.

Matchan valmistukseen käytetään perinteisesti Chasen-bambuvispilää ja laakeaa kulhoa tai mukia. Matcha liuotetaan suoraan noin 80-asteiseen veteen, jonka jälkeen juoma sekoitetaan bambuvispilällä tasaiseksi, kunnes juoman pintaan muodostuu pieni vaahto. Lopputuloksena on pehmeä ja vivahteikas maku, sekä kuohkea koostumus.

Tee valmistetaan vihreän teen lehdistä, jotka on kasvatettu varjossa. Varjossa kasvattaminen tekee teelehdistä ohuempia, lisäten matchalle ominaista syvää ja vahvaa makua.. Valmiit teelehdet puhdistetaan huolellisesti, jonka jälkeen ne jauhetaan ohueksi jauheeksi kivimyllyssä.

Matchaa on nautittu Kiinassa ja Japanissa satojen vuosien ajan. Matchaa pidettiin Japanissa vaurauden ja henkisyyden symbolina. Matchaa käytetään myös japanilaisissa teeseremoinioissa.

Matcha on viime vuosina kasvattanut suosiotaan myös länsimaissa, ja tänä päivänä kofeiini- ja vitamiinirikas matcha on monen teeharrastajan suosikki.

Chayan verkkokaupasta löydät suositut ja laadukkaat matchalaadut niin perinteisen matchateen, matcha latten kuin matcha espresson valmistukseen.

6 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Chaya Matcha Basic Grade (luomu) 50g
  2. Miumori Kirishima Matcha luomu (20g)
  3. Morimoto matcha (100g)
  4. Morimoto matcha (20g)
  5. Premium Matcha Minami Sayaka (20g)
  6. Uji Premium Organic Matcha - 20 g
    Uutuus

6 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen